Marchew po koreańsku – ciekawy sposób na smaczną marchewkę. Banalnie prosto, a jak smacznie.

Dodać czerwonej papryki do smaku. Znów wymieszać. Olej roślinny podgrzać na patelni, nie doprowadzając go do wrzenia. Następnie polać nim marchewkę i dokładnie wymieszać.

Czosnek obrać, posiekać i dodać do sałatki. Po wymieszaniu składników odstawić na 10-15 minut. Dodać szczyptę zmiażdżonych nasion kolendry i dokładnie wymieszać. Świeża kolendra wzmocni smak sałatki. Można ją również dodać tuż przed podaniem. Sałatkę dobrze jest zostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

 

Można ją także jeść bezpośrednio po przygotowaniu. Jako dodatek do sałatki można wykonać prażony na suchej patelni sezam. Dobrym dodatkiem smakowym będzie również kilka kropel oleju sezamowego.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!