You might also like

Ziemniaki ugotować na półtwardo. Po ich ostudzeniu, zetrzeć je na tarce o grubszych oczkach i przełożyć do większej miski. Następnie dodać do nich 1 łyżkę majonezu z dodatkiem soli oraz pieprzu.

Wszystko razem dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać olej roślinny, a potem usmażyć na nim cebulę do uzyskania złotego koloru.

Jajka ugotować, a po ich ostudzeniu i obraniu, drobniutko posiekać łącząc je z majonezem. Na tarce o drobniejszych oczkach zetrzeć ser.

Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem i posmarować go odrobiną masła. Wykładać mięso mielone tworząc okrągłe plasterki, których grubość nie przekroczy 1 cm.

Najlepiej robić płaskie kółka i umieszczać je w odstępach, aby nie dotykały się wzajemnie podczas pieczenia. Na wierzch każdego plasterka wyłożyć usmażoną wcześniej cebulę i wymieszane jajko z majonezem. Kolejną warstwą są ziemniaki, które można również delikatnie posmarować majonezem.

Każdy przygotowany stek posypać startym na tarce serem. Wstawić do wcześniej dobrze rozgrzanego piekarnika.

Comments are closed.