Pyszna rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała ją moja babcia. Sekretem jest jeden składnik

Najlepiej jest zacząć przygotowywać to danie wieczór wcześniej. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.

 

Weź miskę i włóż do niej wszystkie składniki (mięso, mleko, przyprawy i czosnek). Całość wymieszaj. Możesz dodać też trochę soli.

Odłóż mięso do lodówki. W następnym dniu rozdziel mięso na dwie części. Z mięsa uformuj dwa, prostokątne płaskie placki.

 

Mięsne placki posmaruj musztardą, a także obsyp startym żółtym serem. Ostrożnie zwiń placki w dwie rolady.

 

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią zawinięte mięso. Wierzch rolad posmaruj dosyć dużą ilością śmietany.

 

Rolady mięsne piecz przez mniej więcej 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Roladę możesz włożyć do zamrażalnika, aby w każdym momencie móc ją odgrzać w piekarniku i cieszyć się tym pysznym daniem.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!