
Zdejmij lub odkrój skórkę z mięsa. Natnij cały kawałek.

W misce połącz sól, pieprz, czosnek i paprykę. Wsyp mieszankę tak, by pokryła powierzchnię mięsa, rozprowadź ją również w nacięciach.

Przygotuj również małe nacięcia i umieść w nich ząbki czosnku.

Mięso zawiń w folię i wstaw do uprzednio rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez około dwie godziny. W tym czasie przyszykuj marynatę.

Zetrzyj na tarce umyte jabłko i połącz dokładnie z sosem sojowym, sokiem z cytryny i koncentratem. Pod koniec dosyp jeszcze przypraw: cynamonu, papryki i czosnku i dosłodź całość cukrem.

Wyjęte z piekarnika mięso odwiń z folii i posmaruj dokładnie marynatą z każdej strony. Połóż na grillu i piecz od dziesięciu minut do kwadransa w temperaturze 220 stopni. Gotowe mięso owiń jeszcze folią i pozwól mu odpocząć przez piętnaście minut. Po tym czasie podaj gotową potrawę.
Comments are closed.