Pokrój mięso, wypełnij nadzieniem i pyszne nadziewane piersi w 30 min na stole. prosty i smaczny obiad. Zapisz przepis

Na początku dokładnie myjemy i osuszamy pierś z kurczaka, oraz nacinamy ją wzdłuż (nie przekrajamy całkowicie!).

 

Precyzyjnie przyprawiamy mięso według uznania.

 

Pomidora i ser kroimy w plasterki. Mieszamy śmietanę z musztardą w misce i dokładnie je łączymy.

Na każdym kawałku piersi układamy po dwa plastry pomidora i sera, na końcu składamy pierś jak kanapkę.

 

Na wierzchu mięsa tworzymy 3 nacięcia, następnie kładziemy przygotowaną pierś na blaszkę posmarowaną olejem. Na końcu posypujemy solą oraz smarujemy mieszaniną musztardy i śmietany.

 

Pieczemy przez około 20-25 min w temperaturze 200°C, po tym czasie możemy położyć na pierś kawałek sera i piec jeszcze od 2 do 5 minut.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!