Prezentowany tu przepis na naleśniki to tradycyjna receptura, wzbogacona o jeden dość niezwykły składnik. Przepis.

Najpierw dokładnie ubij jajka w misce z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodaj mleko i olej. Możemy być pewni, że wykorzystana przez nas skrobia zaowocuje gładkimi naleśnikami bez dziur. Musi być odpowiednio połączona z przygotowanym materiałem..

 

Aby to zrobić, najpierw trzeba ją rozpuścić we wrzącej wodzie. By zapobiec tworzeniu się grudek, dodawaj mąkę w niewielkich ilościach, często mieszając. Naleśniki smaży się teraz na gorącej patelni z niewielką ilością oleju.

 

Napełnij gotowe naleśniki ulubionym słodkim lub słonym nadzieniem (dodaj wtedy mniej cukru), a będą doskonałe. Życzymy smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!