Z tego przepisu powstają panierowane kotlety. Takie kotlety są pyszne i chrupiące.

Dopraw kotlety do smaku i pozwól im moczyć się w mleku przez co najwyżej godzinę przed pieczeniem. Ta marynata sprawi, że kotlety będą jeszcze smaczniejsze, jeśli zostanie na nich co najmniej godzina. Po tym czasie można przystąpić do panierowania i smażenia kotletów.

 

Z bułki tartej przygotuj bułkę tartą. Ubij jajka i dodaj do nich trochę jasnego piwa. Na koniec wymieszaj mąkę z masą jajeczną. Następnie obtaczać je w następującej kolejności: najpierw mąka, jajko, piwo potem mąka, jajko, znów ubite jajko, a na koniec bułka tarta. Gdy są już dobrze rozgrzane, smażymy je na smalcu.

 

Rozgrzej piekarnik do 110°C. Kromki chleba ułożyć w brytfannie lub formie do pieczenia. Na kromki chleba wyłożyć usmażone kotlety. Piec przez 45 minut. Kotlety będą delikatne i chrupiące. Nie będą zawierały zbyt dużo tłuszczu.

 

Smacznego!!!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!