Czegoś tak dobrego jeszcze z pewnością nie jadłaś – Pyszna przekąska z kapusty w kilka chwil.

Jeśli zastanawiasz się, w jaki ciekawy sposób można przyrządzić kapustę, zapoznaj się z tym przepisem! Odkryjesz tę potrawę na nowo i zaskocz podniebienia swoich znajomych czy rodziny.

W co trzeba się zaopatrzyć?

  • 1 kg kapusty
  • 50 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Na początku zajmiemy się samą kapustą. Przede wszystkich – nie usuwaj głąba trzymającego liście ze sobą, a samą kapustę pokrój na grubsze plasterki. Gdy już to zrobisz, wrzuć kapustę do garnka z osoloną wodą i gotuj ją przez kilka minut, potem odcedź.

Następnie rozbij jajka i roztrzep je w misce, dopraw jest do smaku solą oraz pieprzem. Wyjmij drugą miskę, w niej powinna znaleźć się bułka tarta. Teraz pora na kapustę – najpierw zamocz ją w misce z jajkiem, potem w misce z bułką tartą i jeszcze raz w jajku.

Pozostał ostatni etap – smażenie kapusty na rozgrzanym oleju. Teraz już możesz się delektować smakiem ciekawej potrawy!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!