You might also like

Polewa:
Herbatniki umieść na kilka sekund w mleku. Ułóż pierwszą warstwę ciasteczek na dnie blachy. Następnie twarożek wymieszaj dokładnie z cukrem. Przygotuj budyń. Ostudzony budyń ubij za pomocą miksera z mlekiem.

Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Przy zmniejszonych obrotach miksera dodawaj stopniowo twarożek i ubijaj, aż wszystkie składniki się połączą. Powstały krem rozprowadź równomiernie na przygotowanej wcześniej warstwie herbatników.

Ponownie namocz kolejne herbatniki w mleku i ułóż je na wierzchu śmietanowo – twarożkowej masy. Powtórnie przykryj herbatniki masą i wykończ ją namoczonymi herbatnikami. Ciemną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ją z bitą śmietaną. Uzyskaną polewą udekoruj wierzchnią warstwę ciasta.

Comments are closed.