Możesz to pyszne danie podawać na obiad lub kolację z rodziną oraz znajomymi. Koniecznie przygotuj je już dziś , a tradycyjne placki pójdą w odstawkę.

1. Za pomocą tarki zetrzyj wszystkie obrane oraz umyte ziemniaki.
2. Używając durszlaka przecedź starte ziemniaki i pozostaw je na kilka minut.
3. Staraj się je jak najbardziej osuszyć. U mnie najlepiej sprawdza się do tego szmatka. Następnie całość posól.
4. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy , smaż na złoty kolor wszystkie placki.
5. Najlepiej do smażenia placków sprawdza się patelnia z otworami.
6. Na blachę pokrytą papierem do pieczenia połóż usmażone placki, na które układamy ulubioną pokroją szynkę oraz starty ser.
7. Tak przygotowane przykryj drugim plackiem.
8. Piecz przez 10 minut w 180 stopniach.
Comments are closed.