You might also like

Patelnia, podstawowe składniki, do znalezienia w każdym domu i 5 minut pracy- tylko tyle potrzeba, żeby stworzyć przekąskę, która swoim smakiem i aromatem zachwyci wszystkich gości.
Kefir przelej do garnka i podgrzej, ale uważaj, żeby nie doprowadzić do wrzenia. Zdejmij z ognia Do kefiru dodaj sodę i wymieszaj. Dodaj cukier, sól i wymieszaj do dokładnego połączenia składników. Odstaw mieszankę na 3 – 4 minuty.

Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i mieszaj. Ciasto powinno zrobić się jednolite i gęste. Przygotuj nadzienie. W tym celu mięso mielone połącz z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Rozgrzej olej na około 1 cm wysokości. Wykładaj po łyżce ciasta, na to masę mięsną i przykrywaj kolejną warstwą ciasta. Staraj się robić wszystko jak najszybciej.
Comments are closed.