Pięknie wyglądająca oraz niesamowicie pyszna pieczeń zachęci każdego od jej skosztowania. Koniecznie przygotuj ją już dziś, a Twoi domownicy na pewno będą zachwalać tak pyszna potrawę. Zapraszam na przepis!

WYKONANIE:
1. Za pomocą tłuczka porozbijaj mięso jak na kotlety. Następnie przypraw je szczyptą soli oraz pieprzu. Na plasterki pokrój ogórki, a obraną cebulę na piórka.
2. Jeden rozbity kotlet posmaruj musztardą, po czym połóż na niego dwa plasterki boczku, które przykryj odrobiną cebuli oraz kilkom plasterkami ogórka. Na całość połóż ponownie rozbite mięso, po czym kolejne warstwy zrób tak samo, postępuj tak samo do wyczerpania składników, tylko zostaw trochę cebuli do podsmażenia.
3. Używając dratwy zwiąż roladę w kilku miejscach.
4. Odrobinę oleju rozgrzej na patelni , po czym podsmażaj na zloty kolor cebule, do której po kilku minutach dodaj mieszankę warzyw. Po jakimś czasie wlej bulion i dodaj koncentrat , po czym dokładnie wymieszaj i duś przez kilka kolejnych minut. Całość gotuj najlepiej jeszcze 5 minut.
5. Po upływie tych minut wlej wino i duś jeszcze 5 minut.
6. Do naczynia żaroodpornego przełóż roladę , następnie zalej ją przygotowaną mieszanką.
7. Piecz przez 2-2,5 godziny w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Po tym czasie. Pyszna i aromatyczna rolada jest gotowa!
Comments are closed.