Wystarczy ułożyć starte jabłka na przemian z twarogiem. Dzięki temu w prosty sposób można zrobić pyszną i łatwą szarlotkę.

 

Ciasto należy rozwałkować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można też oprószyć je mąką lub skrobią.

 

Następnie utwórz wzór szachownicy. Możesz na przemian nakładać łyżką masę serową z masą jabłkową.

 

Drugą połowę ciasta należy rozwałkować i położyć na wierzchu warstwy nadzienia. Jeśli ciasto wystaje poza krawędzie formy, możesz je delikatnie przyciąć nożem, a następnie umieścić na wierzchu. Ciasto należy nakłuć widelcem, a następnie posmarować ubitym jajkiem.

 

Na koniec piecz ciasto przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego!!! Ciesz się pysznym smakiem szarlotki.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!