Pyszna wątróbka, która swoim delikatnym smakiem zachwyca nie jedno podniebienie. Twoja rodzina będzie zachwycona!
Przygotowanie wątróbki według tego przepisu jest bardzo proste oraz szybkie. Gwarantuje, że każdy kto jej spróbuje na pewno zakocha się w niej od pierwszego kęsa. Idealna wątróbka jest dla osób które mają wielki problem z niedoborem żelaza albo cynku.
Wątrobę warto jeść, gdyż jest niskokaloryczna oraz lekkostrawna. Jeśli masz niska hemoglobinę koniecznie zacznij jeść wątróbkę. Jest to idealne danie, gdyż nie kosztuje dużo. W niewielkiej cenie możesz przygotować pyszne danie, które zachwalać będzie każdy. Koniecznie przygotuj wątróbkę już dziś!

Jeśli szukasz innego przepisu na przygotowanie wątróbki to trafiłaś idealnie. Mój przepis jest bardzo prosty oraz niesamowicie szybki. Twoja rodzina na pewno pochwali Cię za tak przygotowane danie!
LISTA SKŁADNIKÓW
-
600 g wątróbki
-
Cebula
-
3 ząbki czosnku
-
Jajko
-
Łyżeczka soli
-
1,5 łyżeczki sody
-
Do panierowania mąka kukurydziana
-
Olej słonecznikowy do smażenia
WYKONANIE:
1. Na samym początku dokładnie umyj wątróbkę, po czym starannie osusz ją ręcznikiem papierowym. Tak przygotowaną pokrój na mniejsze kawałki.

2. Następnie zacznij przygotowywać marynatę. Do miski wbij jajka, które połącz z cukrem, solą, sodą oraz drobno posiekanym czosnkiem. Całość wymieszaj i dodaj pokrojoną wątróbkę. Gdy wątróbka odpowiednio połączy się z marynatą wstaw całość do lodówki na około 2 godziny.

3. W między czasie obierz i pokrój cebulę, którą następnie podsmaż na odrobinie oleju słonecznikowego.

4. Wątróbkę obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Dla lepszego smaku dodaj odrobinę masła. Najlepszy czas smażenia wątróbki to 3 minuty po każdej stronie.

5. Po tym czasie dodaj podsmażoną cebulę i przykryj patelnie pokrywką. Smaż jeszcze około 5 minut. Tak przygotowana wątróbka jest gotowa!
Gotowa wątróbka idealnie rozpływa się w ustach. Jej skóra jest niesamowicie chrupiąca, co nadaje jeszcze lepszego smaku. Jestem pewna, że i Tobie ona bardzo posmakuje. Teraz już tylko według tego przepis będziesz przygotowała niesamowicie pyszną wątróbkę.

Comments are closed.