You might also like

Twoja rodzina będzie pod wielkim wrażeniem tak pysznego dania. Koniecznie przygotuj także sos, który podkreśli walory estetyczne jak i smakowe. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W paseczki pokrój obraną cebulę. Następnie smaż ją przez kilka minut na złoty kolor. Następnie używając innej patelni podsmaż startą marchew.

2. Kawałki pokrojonego mięsa rozbij za pomocą tłuczka. Podczas rozbijania użyj foli aluminiowej. Rozbite mięso dokładnie przypraw solą oraz pieprzem. Dla lepszego smaku posyp szczypta ulubionych ziół.

3. Liście kapusty parz przez 5 minut w gorącej wodzie. Następnie w każdy liść połóż rozbite mięso. Na kawałki mięsa połóż podsmażoną marchew oraz cebulę.

4. Dokładnie zwiń, po czym wkładaj do garnka. Następnie połóż pokrojone na plasterki pomidory. Całość zalej niewielką ilością wody.

5. Podczas gotowania się gołąbków przygotuj w misce śmietanę, po czym dodaj do niej drobno posiekany koperek, oraz mąkę, całość bardzo dokładnie połącz ze sobą. Gotowy sos wlej do gotujących się gołąbków. Przykryj pokrywką i gotuj około 30 minut.

Comments are closed.