Pyszne kotlety ,, Jaskółcze gniazda”- idealne podczas rodzinnych spotkań.

Kotlety ,, jaskółcze gniazda”, pierwszy raz jadłam na wakacjach. Od pierwszego kęsa zakochałam się w tym wspaniałym oraz delikatnym smaku.

Ich wygląd bardzo nas zaskoczył. W naszym domu teraz tylko właśnie w ten sposób przygotowujemy kotlety, które w bardzo szybkim czasie znikają ze wszystkich talerzy.

 

Koniecznie przygotuj je już dziś dla swojej rodziny!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cebula
  • Papryka
  • Pomidor
  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 3 kromki chleba
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g twardego sera
  • Koperek
  • Ketchup
  • Majonez
  • Szczypta soli oraz pieprzu

 

WYKONANIE:

1. Do miski przełóż mięso, które przypraw przyprawami. Użyj takiego rodzaju mięsa jakie najbardziej lubisz. Zawsze używaj takich przypraw jakie najbardziej lubisz. Do przyprawionego mięsa dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekany koperek, całość dokładnie połącz ze sobą.

2. Na głęboki talerz wlej mleko lub wodę, po czym namaczaj w im kromki chleba, które następnie wyciśnij z nadmiaru płynu i dodaj do mięsa , potem wbij jajka. Ponownie połącz ze sobą wszystkie składniki.

 

3. Masłem lub olejem posmaruj blachę do pieczenia. Następnie włącz piekarnika na 180 stopni. Na blaszce układaj średniej wielkości kotleciki. Górę kotletów posmaruj ketchupem , po czym połóż plasterek cebuli, który pokryj majonezem, na to połóż plasterek pomidora, ponownie majonez, cienko pokrojoną paprykę, całość posyp startym serem. Piecz około 30 minut.

Po tym czasie kotleciki są gotowe!

 

Idealnie smakują z ugotowanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą. Nadzienie kotletów zależy tylko od Ciebie. Tak przygotowane danie na pewno szybko znikanie z talerzy, gdyż pięknie wygląda, świetnie pachnie i idealnie smakuje. Zarówno Ty jak i Twoja cała rodzina będziecie zachwyceni tak pysznym oraz szybkim daniem. Idealnie pasują na każdą uroczystość rodzinną lub zwykłe spotkanie ze znajomymi. Nie zastanawiaj się tylko przygotuje je już teraz.

 

Koniecznie podziel się tym przepisem ze znajomymi oraz z rodziną!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!