Pyszne kuleczki Rafaello, które przygotowujesz w domu. Goście są zachwyceni tak wspaniałym smakiem.

Każdy z nas uwielbia zajadać się pysznymi kuleczkami rafaello. Już teraz sama możesz je przygotować w swoim domu, z łatwo dostępnych składników.

 

Przygotowanie ich nie zajmie Ci dużo czasu, a efekt końcowy zachwyci nie jednego łasucha. Zarówno Ty jak i Twoja rodzina będziecie nimi na pewno bardzo zachwyceni!

W skład Rafaello wchodzi głownie starty kokos, mąka pszenna, mąką żytnia, olej roślinny, cukier, emulgatory, migdały, mleko w proszku, sól oraz aromaty.

 

Do domowego rafaello potrzebować będziesz mleka skondensowanego zamiast mleka w proszku i nie użyjesz emulgatorów, a ich smak gwarantuje że będzie tak samo pyszny co oryginalne rafaello. Spróbuj i przekonaj się jakie są pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 200 g masła
  • 300 ml mleka skondensowanego
  • 200 g wiórków kokosowych
  • Łyżeczka olejku waniliowego
  • 1 szkl migdałów

 

WYKONANIE:

1. Do miski wsyp migdały, następnie zalej je wrzątkiem na około 5-10 minut, po czym wylej tą wodę i ponownie wlej gorąca. Pozostaw misę na kilka minut, a w tym, czasie skóra powinna lekko odchodzić.

2. Następnie za pomocą suchej patelni wysusz obrane migdały.

 

3. Do dużej miski włóż masło, które ma temperaturę pokojową , następnie dodaj do niego olejek waniliowy oraz mleko skondensowane.

4. Do składników w misce dodaj 150 g wiórków kokosowych. Całość dokładnie połącz ze sobą.

5. Tak przygotowaną mieszankę pozostaw na jeden dzień w lodówce. Kolejnego dnia zacznij formować nie dużej wielkości kuleczki.

6. Pamiętaj, aby w każdej kuleczce znalazł się 1 migdał.

7. Otrzymane kuleczki obtocz w pozostałych wiórkach kokosowych.

8. Gotowe domowe Rafaello koniecznie przechowuj w lodówce.  Życzę smacznego!

 

W przypadku gdy chcesz bardziej chrupiące, koniecznie dodaj do otrzymanej masy pokruszone 100 g wafelki.

Domowej roboty kuleczki Rafaello idealnie pasują na każde przyjęcie. Koniecznie przygotuj je już dziś, a na pewno Twoi domownicy będą zachwyceni tymi pysznymi malutkimi kuleczkami. Podziel się tym przepisem z bliskimi oraz wszystkimi znajomymi.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!