Pyszne kuleczki Rafaello, które przygotowujesz w domu. Goście są zachwyceni tak wspaniałym smakiem.
Każdy z nas uwielbia zajadać się pysznymi kuleczkami rafaello. Już teraz sama możesz je przygotować w swoim domu, z łatwo dostępnych składników.
Przygotowanie ich nie zajmie Ci dużo czasu, a efekt końcowy zachwyci nie jednego łasucha. Zarówno Ty jak i Twoja rodzina będziecie nimi na pewno bardzo zachwyceni!

W skład Rafaello wchodzi głownie starty kokos, mąka pszenna, mąką żytnia, olej roślinny, cukier, emulgatory, migdały, mleko w proszku, sól oraz aromaty.
Do domowego rafaello potrzebować będziesz mleka skondensowanego zamiast mleka w proszku i nie użyjesz emulgatorów, a ich smak gwarantuje że będzie tak samo pyszny co oryginalne rafaello. Spróbuj i przekonaj się jakie są pyszne!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
200 g masła
-
300 ml mleka skondensowanego
-
200 g wiórków kokosowych
-
Łyżeczka olejku waniliowego
-
1 szkl migdałów
WYKONANIE:
1. Do miski wsyp migdały, następnie zalej je wrzątkiem na około 5-10 minut, po czym wylej tą wodę i ponownie wlej gorąca. Pozostaw misę na kilka minut, a w tym, czasie skóra powinna lekko odchodzić.

2. Następnie za pomocą suchej patelni wysusz obrane migdały.
3. Do dużej miski włóż masło, które ma temperaturę pokojową , następnie dodaj do niego olejek waniliowy oraz mleko skondensowane.

4. Do składników w misce dodaj 150 g wiórków kokosowych. Całość dokładnie połącz ze sobą.

5. Tak przygotowaną mieszankę pozostaw na jeden dzień w lodówce. Kolejnego dnia zacznij formować nie dużej wielkości kuleczki.

6. Pamiętaj, aby w każdej kuleczce znalazł się 1 migdał.

7. Otrzymane kuleczki obtocz w pozostałych wiórkach kokosowych.

8. Gotowe domowe Rafaello koniecznie przechowuj w lodówce. Życzę smacznego!
W przypadku gdy chcesz bardziej chrupiące, koniecznie dodaj do otrzymanej masy pokruszone 100 g wafelki.

Comments are closed.