Pyszne naleśniki zapiekane- moja rodzina uwielbia ten smak, zawsze szybko znikają z talerzy.
Koniecznie przygotuj naleśniki według tego sprawdzonego oraz bardzo prostego przepisu.

POTRZEBNE SKŁADNIKI NA CIASTO:
-
3 jajka
-
750 ml mleka
-
300 g mąki pszennej
-
Do smażenia olej
SKŁADNIKI POTRZEBNE NA NADZIENIE:
-
Łyżka cukru
-
250 g twarogu półtłustego
-
Łyżka budyniu bez cukru
-
400 g serka homogenizowanego
SKŁADNIKI NA PRZYGOTOWANIE MASY ŚMIETANOWEJ:
-
Jajko
-
Łyżka budyniu waniliowego bez cukru
-
150 ml śmietany 30%
-
Łyżka cukru
Dodatkowo:
-
Łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej
-
400 g malin
-
Do posypania cukier albo cukier puder
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Z łatwo dostępnych składników przygotuje pyszne naleśniki, które zasmakują każdemu. Możesz je podawać na śniadanie, obiad, lub kolację. Z każdym dodatkiem smakują niesamowicie pysznie. Koniecznie przygotuj je już dziś!
2. Moja rodzina uwielbia zajadać się tymi pysznymi naleśnikami. Zapraszam na przepis!
3. Do miski wlej mleko, następnie wbij jajko i dodawaj stopniowo mąkę. Całość dokładnie mieszaj ,aby usunąć wszystkie grudki. Z gotowego ciasta smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. Zanim zaczniesz smażyć pierwszego naleśnika, koniecznie wlej odrobinę oleju na patelnie.
4. Staraj się wlewać tyle ciasta, aby Twoje naleśniki były cienkie. Z przygotowanego ciasta powinno Ci wyjść około 13 naleśników.
5. W między czasie możesz przygotowywać masę serową. Aby masa była gładka koniecznie użyj do mieszania blendera lub miksera. Do miski z twarogiem dodaj serek homogenizowany, budyń, łyżkę cukru , całość bardzo dokładnie połącz ze sobą przez kilka minut. Staraj się, aby masa była całkiem gładka.
6. Gotową masę układaj na usmażony naleśniki, po czym zwiń w rulon. Gotowe zwinięte naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym. Koniecznie układaj naleśniki jeden obok drugiego.
7. Roztrzep widelcem jajko, po czym połącz je z masą śmietankową. Gdy całkowicie się ze sobą połączy wylej to na wyłożone naleśniki.
8. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni z funkcja termoobieg, po czym wstaw naczynie z naleśnikami. Piecz około 30-35 minut, do momentu , aż całkowicie zgęstnieje śmietana.
9. Gdy naleśniki się pieką, koniecznie przygotuj sos malinowy. Przygotowanie tego sosu jest banalnie proste. W garnku podgrzewaj maliny do momentu, aż zaczną się całkowicie rozpadać. Następnie dodaj cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Zanim wsypiesz mąkę, koniecznie połącz ją z 2 łyżkami wody. Całość dokładnie połącz ze sobą.
10 .Gotuj przez kilka minut, cały czas mieszając. Gotowe odstaw do wystygnięcia. Jeśli chcesz gładki sos, koniecznie całość zblenduj.
Comments are closed.