Pyszne ogórki małosolne- u nas w domu zawsze szybko znikają.

Ogórki małosolne zawierają dużo witamin, błonnika oraz minerałów. Przygotowane według przepisu poniżej na pewno posmakują każdemu, a Twoje pociechy będą prosić o jeszcze!

 

Ogórki małosolne są zdrowe, a co najważniejsze idealnie wpływają na stan naszych jelit. Otrzymana woda z ogórków również jest bardzo dobra na poprawę naszego zdrowia. Nigdy nie wylewaj tej wody tylko dowiedz się w jaki sposób możesz ją łatwo wykorzystać. Koniecznie przeczytaj do końca!

 

Prosty przepis na przygotowanie ogórków małosolnych.

 

Dzięki ogórkom małosolnym oraz otrzymanej wodzie nasze trawienie znacznie się poprawia. Dlatego warto je jeść , a na pewno żadne problemy już nie wystąpią. Jest to idealny oraz naturalny antybiotyk.

 

Dzięki piciu wody z ogórków nie dopadną Cię zakwasy mięśniowe oraz różnego rodzaju bóle mięśni. Powinni tą wodę pić sportowcy oraz wszyscy aktywni ludzie. Staje się to dzięki otrzymanemu potasowi.

 

Można wodę z ogórków wykorzystać także do marynowanie mięsa. Dzięki tej marynacie Twoje mięso będzie dużo smaczniejsze. Pamiętaj, aby jednak dodać także swoje ulubione przyprawy takie jak np. kminek, świeży czosnek, cebula lub rozmaryn.

Gdy chcesz upiec chleb koniecznie wykorzystaj tą wodę z ogórków zamiast zwykłej wody. Twoje pieczywo będzie niesamowicie aromatyczne oraz odpowiednio wilgotne.

 

Koniecznie pij wodę z kwaszenia podczas ciepłych a nawet upalnych dni, idealnie wpłynie ona na odpowiednie nawodnienie organizmu. Niektórzy piją taką wodę na kaca.

 

Wiele pań domu podlewa otrzymaną wodą swoje domowe jak i balkonowe kwiatki. Dzięki temu wszystkie kwiatki piękniej kwitną oraz są dużo wyższe. Najważniejsze jest rozcieńczenie tej wody w proporcji 1 litr wody na 0,5 szkl wody z ogórków.

 

Nasze babcie stosowały wodę z kwaszenia do pielęgnacji skóry po oparzeniach słonecznych.

Dzięki polepszeniu trawienia Twoja waga znacznie się pomniejszy.

 

Koniecznie pij wodę z ogórków małosolnych a Twój organizm na pewno Ci za to podziękuje.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 1,5 kg twardych ogórków gruntowych
  • 2 l wody
  • 1,5 łyżki soli nie jodowanej
  • Pęczek koperku
  • Główka czosnku
  • Kilka liści laurowych
  • ½ korzenia chrzanu oraz 3 liście
SPOSÓB WYKONANIA:

1. Do glinianego garnka lub dużego słoja przelej zagotowaną wodę. Następne wsyp sól, dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.

 

2. W między czasie umyj ogórki, liście chrzanu oraz korzeń.

 

3. Na ząbki podziel obrany czosnek.

4. Na mniejsze kawałki pokrój umyty chrzan.

 

5. Do naczynia z wodą wkładaj najpierw ogórki, następnie pokrojony chrzan, liście chrzanu, czosnek, umyty koper oraz liście laurowe.

6. Tak przygotowane przykryj talerzykiem i pozostaw na około 2-3 dni.

 

Koniecznie podziel się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!