Placki ziemniaczane z pysznym nadzieniem- nie tylko moje dzieci je uwielbiają

Każdy z nas uwielbia zajadać się pysznymi plackami ziemniaczanymi. Jednak przepis poniżej nie co się różni od tradycyjnych placków. Przygotowane nadziewane placki ziemniaczane w moim domu zrobiły furorę. Moja cala rodzina jest zachwycona tak pysznym i oryginalnym sposobem na placki ziemniaczane. Przygotowuje je nawet gdy zjawiają się nie zapowiedziani goście i zawsze słyszę od nich komplementy!

Połączenie chrupiących ziemniaków z pysznym soczystym mięsem daje danie, które w bardzo szybkim czasie znika ze wszystkich talerzy, Przygotowanie tych placków nie zajmie Ci dużo czasu, a wszystkie potrzebne składniki są bardzo łatwo dostępne o każdej porze roku. Koniecznie przygotuj je już dziś, a gwarantuje że Twoja rodzina będzie zachwycona!

 

Przygotowanie podwójnej porcji na pewno zadowoli Twoją rodzinę.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • 250 g mielonego mięsa
  • ½ cebuli
  • 4 jajka
  • Szczypta soli oraz pieprzu
  • Olej do smażenia

 

WYKONANIE:

1.  Na samym początku zacznij przygotowywać mięso. Przełóż je do miski, po czym dodaj jajko. Całość przypraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki. Dla lepszego smaku dodaj do mięsa drobno pokrojoną cebulkę. Najlepiej, aby przygotowany farsz był nieco pikantny.

 

2.  Następnie obierz oraz umyj ziemniaki, po czym dokładnie zetrzyj je za pomocą tarki na średnich oczkach. Koniecznie pozostaw starte ziemniaki na kilka minut. Po tym czasie wylej całą wodę , a otrzymaną masę dokładnie wyciśnij.

3. Do miski z ziemniakami dodaj 3 jajka oraz szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj.

4. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju połóż cienką warstwę masy ziemniaczanej, którą dokładnie wyrównaj. Najlepiej użyć do tego łyżki.

 

5. Na wyrównanym placku połóż cienką warstwę farszu mięsnego, po czym zakryj ją ciastem ziemniaczanym. Najlepiej aby przygotowane placki z niedzianiem nie były zbyt grube. Staraj się , aby dokładnie przykryć farsz mięsny.

6. Pamiętaj, aby placki smażyć na niezadrużnym płonieniu. Gdy przewrócisz placki na drugą stronę, możesz użyć przykrywki na patelnię, wtedy placki na pewno odpowiednio się usmażą. Tak przygotowane danie idealnie smakuje na szybki obiad lub kolację. Takie placuszki możesz także przygotować w piekarniku.

 

Przygotowane placki według tego przepis na pewno szybko znikną z talerzy.  Życzę smacznego!

Placki z pysznym nadzieniem mięsnym, na pewno zasmakują także Twoim pociechą. Po tak przygotowanym daniu nikt nie będzie już głodny.

 

Koniecznie podziel się z bliskimi tym pysznym oraz szybkim przepisem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!