
Poniższy przepis dotyczy roladek z fileta, które mają pyszny rozpływające się w środku nadzienie serowe. Z łatwo dostępnych składników oraz w szybki sposób przygotujesz danie, które każdy pokocha. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko bierz się do pracy! Zapraszam na przepis poniżej!
Marchew
Podwójna pierś z kurczaka
60 g twardego sera
Pęczek natki pietruszki
2-3 ząbki czosnku
Szczypta soli oraz pieprzu
2-3 łyżki majonezu
Olej roślinny
1. Na cienkie kotlety pokrój umyte mięso. Następnie za pomocą tłuczka lekko je porozbijaj, po czym przypraw szczyptą soli oraz pieprzu.
2. Umytą marchew zetrzyj za pomocą tarki na dużych oczkach. Przełóż do miski, po czym dodaj do niej starty ser, drobno posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz majonez. Całość przypraw solą i wymieszaj.
3. Przygotowany farsz nakładaj na rozbite mięso, po czym dokładnie zwiń w rulon. Jeśli chcesz zawiąż nitką, albo zaczep mięso wykałaczką.
4. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podsmaż z każdej strony roladki na złoty kolor. Następnie zdejmij nitkę lub wyjmij wykałaczki i układaj usmażone roladki do naczynia żaroodpornego, po czym całość zalej bulionem warzywnym lub wodą, piecz około 15-20 minut w 200 stopniach.

Comments are closed.