Pyszny tskan z dodatkiem mięsa- moja rodzina jest nim zachwycona. Koniecznie spróbuj

Przepis na tskan z dodatkiem mięsa dostałam od mojej przyjaciółki, która była na Północnym Kaukazie. Przygotowuje go na wiele okazji i moi goście zawsze są pod wielkim wrażeniem tak pysznego smaku. Spróbuj i przekonaj się sama jaki jest pyszny!

Przygotowane danie zachwyci każdego. Zarówno piękny zapach jak i oszałamiający smak zachęci każdego do szybkiego skosztowania.. Nie zastanawiaj się dłużej tylko bierz się do pracy!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 300 g masła
  • 500 g mąki pszennej
  • 500 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 4 ziemianki
  • Jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju słownikowego
  • 200 ml wody
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
WYKOANANIE:

1. Do miski wsyp mąkę, cukier, 1 łyżeczkę soli , po czym wlej olej oraz wodę. Z przygotowanych składników zagnieć ciasto, które podziel na 2 kawałki ( mniejszy oraz większy). Rękoma uformuj kulki, które pozostaw na około 20 minut.

2. W między czasie zacznij przygotowywać nadzienie. Za pomocą maszynki do mięsa, zmiel je, po czym, obierz i pokrój na plasterki ziemniaki, a obraną cebule pokrój w piórka. Do miski z mięsem dodaj łyżeczkę soli, oraz pieprz, dokładnie wymieszaj.

3. Za pomocą wałka rozwałkuj kulki na cienkie ciasto, które posmaruj roztopionym masłem. Następnie ponownie uformuj z nich kulki, po czym odstaw na chwilkę, to czynność powtórz dwukrotnie,

4. Formę do pieczenia posmaruj olejem, po czym przełóż na nią rozwałkowane ciasto, które pokryj pokrojonymi ziemniakami, mięsem oraz cebulą. Na to połóż rozwałkowane mniejsze ciasto, następnie dokładnie sklej brzegi Po czym posmaruj wierzch masłem. Na górze ostrym nożem zrób nacięcia.

5. Piecz przez 30 minut w 200 stopniach. Po tym czasie posmaruj powierzchnie ciasta jajkiem które roztrzep widelcem i piecz ponownie 30 minut, ale w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie pyszne danie jest gotowe!

Tak przygotowanym daniem na pewno naje się cała rodzina. Wszyscy będą zachwyceni od pierwszego kęsa. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!