Pierwszym istotnym krokiem jest pokrojenie schabu na około 1.5-centymetrowe plastry. Pokrojone plastry trzeba rozbić, doprawić pieprzem i solą. Patelnia powinna zostać rozgrzana, a na niej olej, masło i posiekany czosnek. Gdy czosnek będzie zeszklony, to na patelnię wrzucamy pokrojonego w plastry pora.
Taka mieszanka powinna być przez około 10 minut podsmażana. Po tym procesie musi ona wystygnąć. Kolejnym krokiem jest pokrojenie sera na drobnej tarce, który musi być połączony z porem i czosnkiem, który został wcześniej usmażony i przestudzony.

Farsz uzyskany z sera i pora rozkładany na wcześniej przygotowanym schabie. Po tym kroku należy schab dokładnie zawinąć i pozamykać przy wykorzystaniu wykałaczek. Ważnym krokiem jest przygotowanie sosu serowo-grzybowego. Do garnka wrzucamy łyżkę masła, do którego dodajemy pieczarki i podlewamy wodą. Do tej mieszanki dodajemy kostkę sera, a całość dusimy 10 minut.
Comments are closed.