You might also like
Sekretem wyśmienitego smaku naszych rurek jest nie tylko ciasto, ale i wyśmienity włoski krem. Aby go przygotować mocno ubijamy białka dodając do nich 120 g cukru. Całość ubijamy do momentu uzyskania sztywnej piany.

Do garnka wsypujemy 240 g cukru, po czym dolewamy wody, aż cukier będzie całkowicie w niej zanurzony. Zawartość garnka musimy zagotować i doprowadzić do osiągnięcia temperatury ok. 115°C -120°C.
Po całkowitym roztopieniu się cukru powoli przelewamy go do ubitej wcześniej piany, ubijając w tym czasie naszą masę. Krem już niemal gotowy! Przed nadziewaniem rurek najlepiej schłodzić go wcześniej w lodówce. Wpłynie to korzystnie na jego konsystencję i ułatwi napełnianie rurek z kruchego ciasta.

Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego, po czym przechodzimy do nadziewania ciasta. Robimy to z obu stron każdej rurki, dzięki czemu będą one doskonale wypełnione na całej długości. Przygotowany deser pozostaje już tylko włożyć do lodówki w oczekiwaniu na domowników lub gości. 🙂

Comments are closed.