You might also like
Filety przed panierowaniem ułożyć obok siebie. Filety posypać solą i cytryną. Pozostaw je w spokoju na około pół godziny. Aby wchłonąć nadmiar wilgoci, możesz przykryć rybę papierowymi ręcznikami. W misce wymieszaj jajka, mleko i sól. Następnie możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

Po około pół godzinie czas przejść do panierowania. Filety obtocz w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Po kwadransie powtórz proces panierowania. Włóż filety do zamrażarki na 20 minut. Gdy już to zrobisz, możesz zacząć smażyć!
W gorącym oleju rozgrzej olej i ułóż filety na talerzu. Umieść filety na patelni i smaż je przez około 3-4 minuty. Przewróć je na drugą stronę i usmaż drugą stronę. Aby się nie rozpadły, możesz zamiast tego użyć widelca. Aby wchłonąć nadmiar oleju, ułóż usmażoną rybę na papierowych ręcznikach.
Comments are closed.