Te wskazówki są prosto od szefa kuchni, z którym miałam przyjemność pracować – zdecydowanie przydatne dla miłośników ryb.

Filety przed panierowaniem ułożyć obok siebie. Filety posypać solą i cytryną. Pozostaw je w spokoju na około pół godziny. Aby wchłonąć nadmiar wilgoci, możesz przykryć rybę papierowymi ręcznikami. W misce wymieszaj jajka, mleko i sól. Następnie możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

 

Po około pół godzinie czas przejść do panierowania. Filety obtocz w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Po kwadransie powtórz proces panierowania. Włóż filety do zamrażarki na 20 minut. Gdy już to zrobisz, możesz zacząć smażyć!

W gorącym oleju rozgrzej olej i ułóż filety na talerzu. Umieść filety na patelni i smaż je przez około 3-4 minuty. Przewróć je na drugą stronę i usmaż drugą stronę. Aby się nie rozpadły, możesz zamiast tego użyć widelca. Aby wchłonąć nadmiar oleju, ułóż usmażoną rybę na papierowych ręcznikach.

Gotowe!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!