You might also like
Marchewki zetrzyj na średnich oczkach tarki. Obrane jajka zetrzyj na tych samych oczkach lub pokrój w drobną kostkę.

Drobno posiekaj czosnek. Połącz wszystkie składniki i polej kwaśną śmietaną bądź jogurtem (jogurt jest lżejszy w trawieniu). Wszystko porządnie wymieszaj i gotowe!
Zetrzyj na tarce ser, jabłka bez skórki, marchewki i jajka. Bardzo drobno posiekaj czosnek. Drobno pokrój cebulę i przelej ją wrzącą wodą, a potem zanurz w zimnej wodzie na 3 minuty. Przecedź przez drobne sito. Dzięki temu wyeliminujemy gorzki posmak cebuli.

Sałatkę układamy warstwami: na spód cebula, potem jabłko, 3 warstwa – jajko, następnie marchewka z czosnkiem, 5 warstwa – ser. Powtarzamy warstwy. Na wierzchu polewamy jogurtem lub kefirem. odstawiamy na półtorej godziny do lodówki.
Comments are closed.