Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne: Pyszny schab wieprzowy w nietypowym wydaniu.

Kawałek schabu natnij ostrym nożem, tak, żeby powstały przerwy w strukturze mięsa (ale nie przekrawaj do końca).

 

Tak przygotowane mięso posól, posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dopraw do smaku majerankiem. Przyprawione mięso natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

 

Obraną cebulę pokrój w półpierścienie. Pokrojony w plastry boczek wraz z cebulą ułóż w nacięciach mięsa.

 

Kapustę kiszoną ułóż w naczyniu wokół mięsa (ogórki możesz powkładać do nacięć).

 

Rozgrzej piekarnik do 180°C, umieść naczynie z potrawą. po ok. 40 minutach danie będzie gotowe. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!