,,Śnieżny puch”- idealny sernik na zimno, który pasuje na każda okazję

Nie ma lepszego oraz bardziej delikatnego deseru jak śnieżny puch. Z łatwo dostępnych składników przygotujesz pyszny deser, który rozpływa się w ustach. Przygotowuje go na każdą okazję, a moi goście zawsze są nim bardzo zachwyceni. Koniecznie musisz go spróbować!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 250 g śmietany 36% albo 30 %+ opakowanie śmietan fix
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 500 g twarogu w wiaderku
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 czubate łyżki cukier puder
  • 30 g masła, 60 g wiórki kokosowych, 2 łyżki cukru
  • Średnie opakowanie herbatników Petit Beurre
WYKONANIE:

1. Do 500 ml gorącej wody wsyp galaretki, po czym dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia. Następnie na rozgrzanej patelni podmaż wiórki kokosowe z dodatkiem masła oraz cukru. Smaż do zarumienienia wiórków.

 

2. Na sztywno ubij śmietanę. Następnie dodaj do niej cukier puder , cukier waniliowy oraz stopniowo dodawaj twaróg. Do połączonych składników dodaj wystudzona galaretkę. Pozostaw na kilka minut, aby stężało.

 

3. Na dno formy połóż folię, następnie układaj ciastka, po czym całość zalej przygotowaną masą twarogową, którą posyp prażonymi wiórkami.

 

Przechowuj w lodówce najlepiej przez cała noc. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!