Ten przepis to recepta na delikatne, soczyste mięso. Jest on znany od ponad 25 lat. Ten przepis jest moim ulubionym.

Ten przepis świetnie nadaje się do wieprzowiny, indyka lub wołowiny. Mięso należy pokroić na sześć równych kawałków. Po tym czasie każdą stronę obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć obie strony mięsa przez kilka minut. Przełóż mięso na talerz.

 

Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu. Uważać, aby nie przypalić czosnku. Dla pewności smaż na małym ogniu. Dodaj wodę, sól i przyprawy. Dobrze wymieszać. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Sosem należy polać mięso.

 

Piec przez 30 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Podawać z ulubionymi dodatkami. To danie jest świetne na ciepło lub na zimno. To danie będzie hitem wśród Twoich bliskich!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!