Przepis na pięknie pachnący strudel makowy z pysznym, wilgotnym nadzieniem. Idealna propozycja jako deser podczas świąt.

Jeśli lubisz ciasta o bogatym i wilgotnym nadzieniu na pewno posmakuje Ci pachnący strudel makowy. Stosując się do tego przepisu z pewnością będziesz mógł się cieszyć przepysznym efektem, którym podzielisz się ze znajomymi i rodziną!

Składniki:

Ciasto:

  • 300ml mleka
  • 500g mąki półgrubej
  • 100g cukru pudru
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 kostka świeżych drożdży
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 220g mielonego maku
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • skórka z 1 cytryny
  • 90-100g cukru pudru do smaku
  • 100ml mleka

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!