You might also like
Przygotowanie wieprzowiny zajmie nam trochę czasu, lecz jej smak i długi termin przydatności do spożycia, wynagrodzi nam czas spędzony w kuchni.
Wołowinę należy umyć pod bieżącą wodą, później osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie należy usunąć z mięsa nadmiar tłuszczu, wszystkie błonki.

Następnie należy przygotować przyprawy. Zmielić kolendrę, liście laurowe, wymieszać je następnie z pieprzem i rozmarynem. Powstałą w ten sposób mieszankę ziołową należy wetrzeć w mięso z obu stron.


Po tym czasie wyjmujemy wieprzowinę z lodówki, płuczemy z soli pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie ponownie nacieramy mięso mieszanką ziołową, nie dodajemy już soli. Tak przygotowane mięso owijamy w czystą, suchą gazę i kładziemy w lodówce lub chłodnym, wentylowanym miejscu na dwa tygodnie.

Comments are closed.