Syrop przygotowany z buraka. Idealny naturalny antybiotyk.

Jeśli źle się czujesz i wiesz że się przeziębiłaś, koniecznie przygotuj sobie domowej roboty syrop z buraka.

 

Dzięki niemu pokonasz infekcje, wzmocnisz swoją odporność.

Przygotowanie tego syropu jest banalnie proste oraz szybkie a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w każdym sklepie.

 

Domowej roboty syrop z buraka możesz podawać także swoim dzieciom, którym na pewno on bardzo posmakuje.

W naszej rodzinie od wielu pokoleń przygotowuje się domowy syrop z buraka, i zawsze każde przeziębienie szybko mija.
Istnieje wiele przepisów jednak poniższy jest dla mnie numerem jeden!

 

Syrop z buraka wpływa odpowiednio na pozbycie się bólu gardła, łagodzi także kaszel, całkowicie pomniejsza powstawanie chrypki, dzięki niemu łatwiej się oddycha.

Poniżej znajdziesz 3 sposoby na przygotowanie syropu, sama zdecyduj który dla Ciebie jest najlepszy.

1. W garnku gotuj starego buraka przez około 30 minut w nie dużej ilości wody.
Po tym czasie odstaw do wystygnięcia, następnie dodaj do niego tyle miodu ile jest buraków. Dla lepszego smaku możesz dodać sok z pomarańczy lub cytryny.

 

2. Do wydrążonego dużego buraka wlej miód oraz posyp go cukrem. Po upływie kilku minut z buraka zacznie wypływać sok.

 

3. Używając sokowirówki lub wyciskarki, wyciśnij cały sok , po czym połącz go pól na pół z miodem.

Używaj tylko i wyłącznie świeżego soku i pamiętaj , aby gotowy syrop przechowywać w lodówce.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!