You might also like
Trzeba jak najszybciej skorzystać z tego dobrodziejstwa i umilić sobie jesienne wieczory. Kawa, dobra książka i pyszna szarlotka. A to wszystko szybko i sprawnie. Czego chcieć więcej!
![]()
W jednej misce przy pomocy miksera ubij jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Kiedy składniki będą dobrze ubite, dodaj mleko i olej słonecznikowy. Wszystko dobrze wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj suche składniki – przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Produkty z obu misek połącz w jedną masę. Wymieszaj. Obierz jabłka, usuń nasiona i pokrój w cienkie plasterki.
Naczynie do pieczenia nasmaruj olejem i posyp bułką tartą. Rozłóż połowę przygotowanych jabłek. Wlej ciasto. Przykryj drugą częścią jabłek. Ciasto piecz ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowość ciasta sprawdź na tzw. suchy patyczek – po wkłuciu patyka, ciasto nie może się przykleić.
Comments are closed.