Wystarczy 1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku, pyszne ciepłe bułeczki gotowe.

Do miski wlej na początku mokre produkty – wodę, jogurt naturalny, olej, białko, sok z cytryny. Wszystko wymieszaj. Następnie dodaj suche produkty – mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier. Gdy wszystkie składniki połączysz dodaj jeszcze miękkie masło i ponownie wymieszaj.

 

Przygotuj nadzienie. Z serkiem kanapkowym wymieszaj świeże, drobno pokrojone dowolne zioła np. bazylię, rozmaryn. Z ciasta uformuj rulon.

 

Podziel na równe kawałki. Z uformowanych kulek zrób placki do których włóż nadzienie. Po czym ponownie zrób kulki.

 

Blachę do pieczenia wyłóż papierem, a na niej poukładaj bułeczki. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem i posyp makiem lub sezamem.

 

Piecz w temperaturze 180° przez około 20 minut. 

 

Rada:

Nadzienie do bułeczek możesz robić dowolne, według uznania. 

Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!