Ten sposób pozwoli na robienie wspaniałych wypieków z pysznymi, świeżymi owocami nawet w zimę.

Winogrona płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie odrywamy owoce od łodygi. Starannie myjemy słoiki, które następnie wypełniamy winogronami aż po same brzegi.

 

Do każdego słoika dodajemy łyżkę cukru. Napełniamy wodą w temperaturze pokojowej. Na dno garnka wkładamy ręcznik. Przykrywamy słoiki (nie zakręcamy – to dopiero po gotowaniu) i wkładamy je do garnka tak, żeby się nie dotykały.

 

Do garnka wlewamy wodę w temperaturze pokojowej. Gotujemy 15 minut od rozpoczęcia wrzenia. Potem wyjmujemy słoiki z winogronami i odpowiednio zakręcamy słoiki.

 

Odwracamy słoiki do góry nogami, zawijamy w koc i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!