You might also like
Proces przygotowania jest naprawdę banalnie prosty. Potrzebne do przepisu składniki można znaleźć w każdym sklepie, dlatego na pewno nie raz będziecie sięgać po ten przepis.
Przygotuj garnek, w którym podgrzej sok z wiśni i dodasz semolinę wraz z całymi wiśniami. Zagotuj wszystko mniej więcej 4 minuty, do momentu zgęstnienia. Następnie wylej na blachę i poczekaj aż wszystko ostygnie. Kolejno na wiśniach połóż biszkopty i przygotuj budyń z paczki wedle instrukcji na opakowaniu. Wylej przygotowany budyń na górę ciasta, a dokładniej to na biszkopty i ponownie poczekaj do wystygnięcia.

Następnie ubij bitą śmietanę z dodatkiem cukru i wyłóż na górę ciasta. Wedle preferencji można użyć gruszki bądź dowolnie inne owoce w zamian za wiśnie. Natomiast w przypadku braku posiadania semoliny można zastosować mąkę ziemniaczaną, która równie dobrze zetnie wiśniową masę.
Comments are closed.