Woda z ugotowanych jajek zdziała cuda. Koniecznie dowiedz się dlaczego

Ugotowana woda z jajek została przebadana przed pracowników z laboratorium w Birmingham.

Według nich pod żadnym pozorem nie powinno wylewać się tej wody, gdyż ma bardzo ważne właściwości.

 

Wszystkie właściwości wody z ugotowanych jajek.

Skorupki jaj składają się w 90 % z węglanu wapnia. Znajdziesz tam także takie pierwiastki jak: miedź, fluor, fosfor, krzem oraz cynk. Podczas gotowania jajek w wodzie znajduje się wapń oraz inne ważne pierwiastki.

Z takiej wody powinni korzystać wszyscy ogrodnicy. Dzięki otrzymanej wodzie Twoje rośliny znacznie szybciej będą rosły.

Rosną wtedy silne pędy, a co najważniejsze sadzonki są chronione przeciw szkodnikom oraz chorobom.

Woda ta nie tylko wpływa na wzrost roślin, ale także utrzymuje odpowiednią kwasowość ziemi na poziomie pH 5,5-6,5.

 

Dzięki stosowaniu wody z ugotowanych jajek, Twoje rośliny będą dużo większe oraz zdrowsze.

Zastanawiasz się jak wykorzystać wodę?

Otrzymana wodę przelej do innego naczynia, natomiast ugotowane jajka zalej zimna wodą, a to na pewno wpłynie korzystnie na obieranie ze skorupek. Pamiętaj , aby woda po ugotowaniu jajek całkowicie wystygła, wtedy możesz wszystkie rośliny tą woda spryskać lub podlewać.

Rośliny , które mają zbyt mało wapnia posiadają brązowe plamy oraz końce liści są suche. Roślina ta znacznie wolniej rośnie, a wszystkie liście są malutkie.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!