Wyjątkowe pulpeciki z niesamowicie pysznym sosem, które koniecznie musisz przygotować już dziś

To wspaniałe danie zajmie Ci tylko pół godziny. Gdy raz spróbujesz zakochasz się na pewno w tym niezwykle pyszny smaku .

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cebula
  • 400 g mielonego mięsa
  • Łyżeczka musztardy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Majeranek, natka pietruszki, bazylia, sól oraz pieprz

 

SKŁADNIKI NA PRZYGOTOWANIE SOSU:
  • 300-500 ml koncentratu pomidorowego
  • 250-300 ml śmietany 18%
  • 1 mozzarella
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek

 

WYKONANIE:

1.  Do miski przełóż wszystkie składni, koniecznie cebulę pokrój na kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj, następnie przypraw do smaku podanymi przyprawami oraz swoimi ulubionymi.

 

2. Z przygotowanej mięsnej masy, zacznij formować nie wielkie kuleczki.

 

3. Przygotowane kulki zacznij wkładać do naczynia żaroodpornego, którego wcześniej posmaruj oliwą z oliwek (pamiętaj, żeby zachować odstępy między pulpetami).

 

4. Kawałki mozzarelli układaj na każdej wyłożonej kulce.

 

5. Zacznij przygotowywać sos. Do garnuszka przełóż koncentrat pomidorowy oraz śmietanę, dokładnie wymieszaj, po czym dodaj do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dla lepszego smaku dodać możesz drobno pokrojoną natkę pietruszki.

 

6. Gotowy sos wlej na wyłożone pulpeciki i piecz przez 25 minut w 200 stopniach. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!