Zrób raz, a będziesz je robić non stop – Mięso po kapitańsku z piekarnika – Ten przepis to mój hit imprezy.

W tym popularnym sposobie na przyrządzenie mięsa zmieniłam jeden składnik, a efekt zaskoczył wszystkich!

Rozpływające się w ustach kawałki mięsa pieczone w kremowym sosie przygotujesz w kilka chwil. Podane proporcje wystarczą na 4 solidne porcje. Oto receptura na mięso po kapitańsku.

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg mięsa wołowego lub wieprzowego
  • 100 g twardego, żółtego sera
  • 4 – 6 ziemniaków średniej wielkości
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól

SKŁADNIKI NA SOS:

  • 1 szklanka mleka (250 ml)
  • 1 łyżka mąki
  • 50 g masła
  • sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!