You might also like

1. Na samym początku obierz ziemniaki, po czym gotuj je w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie wylej wodę i dodaj mleko oraz masło. Całość ugnieć na purre.
2. Na plasterki pokrój czyste pieczarki, następnie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju je podsmaż. Gdy całkowicie odparuje woda dodaj szczyptę soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
3. Następnie obierz i pokrój na kosteczkę cebulę, którą dodaj do pieczarek na patelnie i smaż przez kilka minut.
4. Na koniec pokrój fileta w kosteczkę i dodaj także na patelnię.
5. Po kilku minutach smażenia dodaj śmietanę i dokładnie całość połącz ze sobą. Na małym ogniu gotuj około 5-7 minut. W między czasie zetrzyj za pomocą tarki ser.
6. Do naczynia żaroodpornego przełóż purre ziemniaczane. Następnie połóż na nim podsmażoną mieszankę z filetem, po czym posyp tartym serem.
7. Piecz przez 10 minut w 180 stopniach. Tak przygotowana zapiekanka jest gotowa do spożycia. Koniecznie podawaj na ciepło.
Comments are closed.