Te ziemniaki z rękawa są tak pyszne, że mogłabym je robić codziennie. Wszyscy błagają o więcej. Oto przepis

Zadbaj o przygotowanie ziemniaków. Jeśli używasz nowych ziemniaków, nie obieraj ich. Zamiast tego dokładnie umyj, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Jeśli jednak używasz starszej odmiany ziemniaków, najlepiej jest usunąć skórkę. Krojenie ziemniaków możesz zostawić profesjonalistom – upewnij się jednak, że kawałki są mniej więcej tej samej wielkości. Przygotuj boki dla ziemniaków.

 

Drobno posiekaj lub wyciśnij czosnek. Możesz również posiekać zioła tak drobno i tak szybko, jak to możliwe. Teraz czas na przygotowanie reszty składników. Wymieszaj wszystko razem w misce. Dodaj przygotowany wcześniej czosnek i zioła. Umieść ziemniaki w brytfance i dodaj marynatę.

Dobrze wymieszaj, aby każdy ziemniak był pokryty składnikami. Należy je piec w temperaturze 180-190°C przez 40 minut. Czas pieczenia będzie się różnił w zależności od tego, jak duże są ziemniaki.

Ziemniaki można przygotować w naczyniu żaroodpornym. Aby równomiernie się zrumieniły, należy je co jakiś czas mieszać.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!