You might also like
Zadbaj o przygotowanie ziemniaków. Jeśli używasz nowych ziemniaków, nie obieraj ich. Zamiast tego dokładnie umyj, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Jeśli jednak używasz starszej odmiany ziemniaków, najlepiej jest usunąć skórkę. Krojenie ziemniaków możesz zostawić profesjonalistom – upewnij się jednak, że kawałki są mniej więcej tej samej wielkości. Przygotuj boki dla ziemniaków.

Drobno posiekaj lub wyciśnij czosnek. Możesz również posiekać zioła tak drobno i tak szybko, jak to możliwe. Teraz czas na przygotowanie reszty składników. Wymieszaj wszystko razem w misce. Dodaj przygotowany wcześniej czosnek i zioła. Umieść ziemniaki w brytfance i dodaj marynatę.
Dobrze wymieszaj, aby każdy ziemniak był pokryty składnikami. Należy je piec w temperaturze 180-190°C przez 40 minut. Czas pieczenia będzie się różnił w zależności od tego, jak duże są ziemniaki.
Comments are closed.