
1. Do 3 litrowego garnka włóż mięso, po czym wlej do niego wodę. Gdy zaczyna się gotować, dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe, oraz kilka kulek ziela angielskiego.
2. Całość gotuj około 20 minut. Po tym czasie koniecznie wyjmij całe mięso. W miedzy czasie zacznij obierać ziemniaki, które następnie pokrój w kosteczkę. Tak samo postępuj z cebulą. Za pomocą tarki zetrzyj obraną marchew na dużych oczkach. Chłodniejsze mięso pokrój na kawałeczki. Ser topiony możesz pokroić w kosteczkę lub zetrzeć go na tarce. Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki.
3 .Całość gotuj około 5-7 minut. W miedzy czasie rozgrzej odrobinę masła na patelni , po czym podsmażaj cebulę, marchew, całość przypraw szczyptą soli oraz pieprzu.
4. Gdy warzywa się podsmażą dodaj je do garnka i gotuj jeszcze 5-7 minut. Po tym czasie dodaj także mięso. Wymieszaj i gotuj około 3-4minuty, następnie włóż serek topiony i ponownie wymieszaj, po czym wyłącz gaz.
Comments are closed.